Setup Menus in Admin Panel

Contact

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε σε αυτή την πλατφόρμα για να έχετε καλύτερη αίσθηση των υλικών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EDUCATE. Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή ανατροφοδότηση για τα υλικά που αναπτύχθηκαν, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η φιλοσοφία μας

Το διακρατικό ερευνητικό πρόγραμμα EDUCATE στοχεύει στη σύζευξη της γνωστικής ενεργοποίησης (δηλ., της εργασίας με έργα με μαθηματική πρόκληση) και της διαφοροποίησης, φιλοδοξώντας να προωθήσει και τις δύο πτυχές στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Προς τον σκοπό αυτό, έχει αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών ώστε να εμπλέξουν όλους τους μαθητές τους σε γνωστικά απαιτητική εργασία, αφενός, και την υποστήριξη των εκπαιδευτών εκπαιδευτικών να καθοδηγήσουν εκπαιδευτικούς να το επιτύχουν, αφετέρου. Καλείστε να πειραματιστείτε και να εφαρμόσετε αυτά τα υλικά (τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα) είτε ατομικά είτε σε ομάδες (π.χ., στο πλαίσιο των Λεσχών Ανάλυσης Οπτικογραφημένων Διδασκαλιών).

Ο κύριος στόχος του έργου EDUCATE ήταν η ανάπτυξη υλικών για τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να μπορούν να προάγουν την αριστεία και την ισότητα στη διδασκαλία τους, εστιάζοντας τόσο στη γνωστική ενεργοποίηση όσο και τη διαφοροποίηση.

Αφού διεξήγαμε μία ανάλυση των αναγκών, των προκλήσεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καθώς εφαρμόζουν γνωστικά προκλητικά έργα με όλους τους μαθητές τους μέσα από την παρατήρηση της διδασκαλίας τους και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων (Φάση 1), παρήγαμε εκπαιδευτικά υλικά που στοχεύουν (α) να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν ταυτόχρονα τη γνωστική ενεργοποίηση και τη διαφοροποίηση και (β) να στηρίξουν τους εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών για να προσφέρουν στοχευμένη εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς ώστε να εμπλέκουν όλους τους μαθητές τους σε γνωστικά απαιτητικά έργα (Φάση 2). Το πρόγραμμα δεν παρήγε απλώς τα εκπαιδευτικά υλικά για εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές τους, αλλά τους εκπαίδευσε στο πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά στην πράξη μέσα από τη συμμετοχή τους σε Λέσχες Ανάλυσης Οπτικογραφημένων Διδασκαλιών, όπου είχαν την ευκαιρία καθοδηγούμενου αναστοχασμού γύρω από τη διδακτική πράξη καθώς αξιοποιούσαν αυτά τα υλικά (Φάση 3). Στην ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα θα βρείτε αυτά τα υλικά τα οποία καλείστε να αξιοποιήσετε!

Οι επιδιώξεις του έργου EDUCATE ήταν: 

  • – να προσδιορίσουμε τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όταν επιδιώκουν να εμπλέξουν όλους τους μαθητές τους σε γνωστικά απαιτητικά έργα
  • – να αναπτύξουμε εκπαιδευτικό υλικό στη βάση των αναγκών και των προκλήσεων των εκπαιδευτικών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όταν προσπαθούν να προωθήσουν τόσο τη γνωστική ενεργοποίηση όσο και τη διαφοροποίηση
  • – να αναπτύξουμε εκπαιδευτικό υλικό για τους εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών, ώστε να τους βοηθήσουμε να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς, καθώς οι τελευταίοι επιδιώκουν ταυτόχρονα να προάγουν τη γνωστική ενεργοποίηση και τη διαφοροποίηση να εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών στο πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά στο έργο τους
  • – να εξετάσουμε τη δυναμική αυτών των υλικών και της επαγγελματικής στήριξης υπό τη μορφή Λεσχών Ανάλυσης Οπτικογραφημένων Διδασκαλιών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής ποιότητας σε σχέση με θέματα γνωστικής ενεργοποίησης και διαφοροποίησης.

 

Αυτή η εκτενής περίληψη παρέχει μια γενική εικόνα της εφαρμογής της προσέγγισης EDUCATE (δηλ., των διαδικασιών) και της αποτελεσματικότητάς της (δηλ., των τελικών αποτελεσμάτων όσον αφορά στις αλλαγές στην ποιότητα διδασκαλίας).

Επικοινωνήστε μαζί μας


Η κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ERASMUS+ EDUCATE αποτελείται από επτά οργανισμούς σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες εταίρους. Ειδικότερα, εταίροι από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες, Κύπρο, Ιρλανδία, Ελλάδα, και Πορτογαλία, ανέπτυξαν, εφάρμοσαν και βελτίωσαν τα εκπαιδευτικά υλικά, καθώς και σχεδίασαν ένα πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης γύρω από αυτά.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους τοπικούς συντονιστές κάθε συμμετέχουσας χώρας:

  • Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος, Δρ. Χαράλαμπος Γ. Χαραλάμπους, cycharal@ucy.ac.cy)

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα, Καθηγήτρια Δέσποινα Πόταρη, dpotari@math.uoa.gr)

  • Marino Instituto of Education (Ιρλανδία, Δρ. Seán Delaney, sean.delaney@mie.ie)

  • Instituto de Educação, Universidade de Lisboa (Πορτογαλία, καθηγητής João Pedro da Ponte, jpponte@ie.ulisboa.pt)
  • top